I en storskalig, opersonlig miljö är vi något annat. Vi är hemmens bultande hjärta, de som kan Norden. Vi har en lokal närvaro, vi känner till gatorna där våra kunder bor. De lokala entreprenörerna - våra pelare för framgång. Vår organisation är en stor del av det som gör Elon Group unik. Vi bygger på lokalt etablerade återförsäljare och entreprenörer med djup lokalkännedom, ofta kända i närområdet. Det är en styrka som vi kommer att forsätta använda. Vi manifesterar det lokala och personliga i våra butiker på olika sätt. Vi gör det genom att lyfta fram människorna som arbetar där, såväl som entreprenörerna och vårt arv.

Våra marknader

529

75

67

160

11

I Sverige finns 335 Elon och Elon Ljud & Bild-butiker.

Läs mer

I Norge finns ca 75 Elon-butiker.

Läs mer

I Danmark finns ca 160 El-Salg-butiker.

Läs mer

Butikskedjan Veikon Kone har ca 60 butiker i Finland.

Läs mer

Heimilistæki har 11 butiker på Island.

Läs mer

Nyckeltal & rapporter

4,8
3,6 %
250+
900+
FILNAMN DATUM NEDLADDNING

Delårsrapport Q1 2024 Elon AB

07 maj, 2024

Presentation delårsrapport Q1 2024 Elon AB

07 maj, 2024

Våra varumärken

Inom Elon Group ryms ett antal varumärken. Gemensamt för dessa är att de berör det som är vår viktigaste plats - hemmet.

Elon

Det mänskliga bland maskinerna.
Våra butiker drivs av entreprenörer med lokal kunskap under ett stort gemensamt varumärke. Det breda produktsortimenet består av allt från stora vitvaror som kylar och tvättmaskiner, kök och belysning till små hushållsprodukter som kaffebryggare och hårvård samt hemelektronik som ljudsystem och mobiltelefoner. Elon står för service och kunskap och vi vågar påstå att vi levererar med extra mycket hjärta till våra konsumenter. Själva bolaget startade 1967 av några vitvaruhandlare som gick samman för att göra gemensamma inköp och 1997 bytte kedjan namn till Elon.

elon.se elon.no

Nordanro

Kök & förvaring för varje hem.
En kaffekopp är en kaffekopp, är precis det - en kaffekopp. Men hur den ser ut, hur den fylls eller hur varje person tar sin kopp är alltid olika. Detsamma gäller om det är en diskmaskin eller ett skåp, eller det där plagget som du hänger på en galge eller snyggt viker in i din byrå. Alla är lika på något sätt, olika på andra. Det är det som Nordanro, vårt varumärke för kök och förvaring, härstammar från.

Läs mer

Elvita

Produkter som skapar utrymme.
Livet händer oavsett vilka produkter du har valt till ditt hem. Och sannolikheten att du har tid att omvärdera och verkligen tänka på dina apparater är inte så trolig - oavsett vad du lever i. Vanligtvis finns de bara där och jobbar, varje dag. Det betyder inte att du inte kan ha topprodukter med bra design och smarta lösningar till ett bra pris. Elvita är produtker designade för att lösa det vardagliga pusslet.

elvita.se

Canvac

En enklare väg till ett bättre inomhusklimat.
När du bor i Norden är det inte direkt svårt att hitta frisk luft. Vi har det runt omkring oss. Trots detta tar vi det aldrig för givet. Det ger oss en känsla av livskvalitet, förbättrar vår hälsa och ger oss allt som allt en bättre vardag. Så varför inte ha lika bra luft inomhus? Utifrån det skapade vi Canvac som möjliggör bättre luft inomhus och ett bekvämare inomhusklimat för alla nordiska hem.

canvac.se

Digitalbutikerna

Digital Butikerna är ett affärskoncept utvecklat för fria fackhandlare och entreprenörer inom hemelektronikbranschen med stor kunskap, modernt sortiment och hög servicenivå som ledord. Idag finns ungefär 125 butiker utspridda över större delen av Sverige som agerar gemensamt mot marknaden under namnet Digital Butikerna.

digitalbutikerna.se

Ringup

Ringup är Sveriges största opartiska kedja för telefoni och IT-lösningar till företag. I dagsläget har kedjan ungefär 50 medlemmar och lika många butiker och/eller försäljningskontor från Malmö i söder till Luleå i norr. 

ringup.se